اسکله موج شکن: دومین جلوه زیبای انزلی

موج شکن انزلی یادگار دوره قاجار

یکی از معروف ترین جاذبه‌های گردشگری بندر انزلی، موج شکن معروف این شهر است که به گذشته های نچندان دور و دوره قاجار بر میگردد. هرگاه نام انزلی می آید محال ممکن است بلوار و موج شکن آن در ذهن شما تداعی نشود. میتوان گفت تقریبا هر بازدید کننده ای حداقل یک عکس یادگاری با این مکان دارد.

اسکله موج شکن را بعد از برج ساعت می‌توان به عنوان یکی دیگر از جاذبه‌های بندر زیبای توریستی انزلی معرفی کرد که در ساحل بندرانزلی و برای جلوگیری از آسیب رساندن موج‌های دریا به کشتی‌ و قایق‌ها ساخته شده است.

در حقیقت کاربری این موج شکن برای مقابله با موج های سهمگین دریا و جلوگیری از آسیب دیدن قایق ها و کشتی های این منطقه میباشد موج شكن ها در واقع از شاهكارهای معماری اواخر قرن 19 و اوايل قرن 20 ميلادی می باشد و زيبايی و ابهتی خاص به بندرانزلی بخشيده و چشمان هر تازه واردی را كه در ساحل دريا و بلوار انزلی گردش می كند و يا از كانال بين انزلی و غازيان عبور می نمايد، خيره می سازد.

ایستادن برروی این اسکله فوق‌العاده و قدم زدن برروی آن آرامش، هیجان و سبکبالی را در شما برخواهد انگیخت، گردش روی موج شکن، تماشای یکی شدن دریا و آسمان و دیدن امواج و کوبیده شدن آنها به بدنه موج شکن، تصویری زیبا و خاطره‌ای فراموش‌نشدنی در ذهن و روح شما باقی خواهد گذاشت و پس از یک پیاده‌روی دلچسب با نوشیدن چای خوش عطر و طعم گیلانی در کافه انتهای اسکله، لذت گردش برای شما چندین برابر خواهد شد.

تاریخچه موج شکن

پیش از احداث موج شکن انزلی،کانال مابین انزلی و غازیان همچون خلیجی بود که کشتی‌های تجارتی ببرای تخلیه و بارگیری و یا در امان ماندن از امواج و طوفان دریا در آنجا پناه می آوردند و در این اسکله ‌ها پهلو گرفته و یا روی لنگری می‌ ایستادند. اما امواج دریا تا داخل کانال راه میافت و آن را می کوبید و به شناورهای مستقر در خلیج آسیب می رسانید. از این رو برای جلوگیری از خسارت های وارده به این بنای عظیم که از شاهکارهای معماری در نوع خود است قرار دادی در سال ۱۲۷۴ شمسی بین دولت ایران و کمپانی  احداث راه انزلی به قزوین امضا گردید.

پس از این تاریخ کار ساخت و ساز موج شکن آغاز شد و پس از گذشت 19 سال سازه ای با طول 520 متر واقع در انزلی احداث شد. در سمت دیگر این شهر یعنی غازیان نیز موج شکنی با طول 750متر ساخته شد. برای احداث موج شکن‌ ها از کوه‌های پونل تالش تا انتهای غرب خلیج کپورچال یک راه آهن 14 کیلومتری در مرداب کشیده شده که ابتدا سنگ ها را از کوه‌های پونل استخراج کرده و پس از تراشیدن به اسکله کپورچال  حمل کردند.

ماهیگیری دلچسب بر روی موج شکن انزلی

اگر به ماهیگیری علاقمندید امکانش در این اسکله زیبا فراهم است، هر چند ما به شما شکار لحظه‌ها را به جای شکار ماهی‌ها پیشنهاد می‌کنیم، پس حتما دوربین عکاسی و یا منوپاد هم به همراه داشته باشید.

تماشای غروب آفتاب را در این مکان به هیچ وجه از دست ندهید.

 

طول موج شکن

طول موج شکن بندرانزلی 520 متر است. کار ساخت این اسکله در سال 1274 آغاز و در سال 1293 به پایان رسید.

قبل از اینکه موج‌شکن‌های انزلی احداث گردد کانال مابین انزلی و غازیان همانند خلیجی بود که کشتی‌های تجارتی به منظور تخلیه و بارگیری و یا مصون ماندن از امواج و طوفان دریا در آنجا پناه آورده به اسکله‌ها پهلو گرفته و یا روی لنگری می‌ایستادند؛ اما امواج دریا تا داخل کانال را می‌کوبید و به شناورهای مستقر در خلیج آسیب می‌رسانید. از این رو نیاز به احداث موج‌شکن‌ها احساس گردید و در نتیجه قرارداد این بنای عظیم که از شاهکارهای معماری در نوع خود است در سال ۱۳۱۳ هجری قمری برابر ۱۸۹۵ میلادی و ۱۲۷۴ شمسی بین دولت ایران و کمپانی (احداث راه انزلی – قزوین) منعقد گردید.

متن دیدگاه‌ها

یک نظر ارسال کنید