گاه با تاریکی اعماق خود ترس به دل انسان می اندازد و گاه با یک آبشار جاری از میان سنگ ها، زیبایی خود را به رخ او می کشد. گاه با صخره های صیقلی و لغزنده خود استقامت صخره نورد را به چالش می کشد و گاه با یک آب تنی خستگی را از تنش می زداید. اینجا دره چاکرود است، دنیای ناشناخته ای که منتظر است کوه نوردان و دره پیمایان آن را کشف کنند. این دره رسوبی که نتیجه قرن ها قلم زنی طبیعت و سیلاب هاست، مسیری است پر از خستگی همراه با لذت.
دره چاکرود بهشت بکر و دست نخورده ای است که هر کسی نمی تواند سودای دیدن آن را در سر بپروراند. دیدن این دره تماشایی به تجهیزات، تجربه، راهنما و یک دل پر جرأت نیاز دارد. این تنگه طول زیادی دارد، اما اغلب صخره نوردان مسیر کوتاهی از آن را برای پیمایش انتخاب می کنند. با این وجود، همین مسیر کوتاه نیز به دانش و آمادگی جسمانی بالایی نیاز دارد تا سختی های راه به تجربه ای شیرین و خاطره انگیز بدل شود.
مسیر این دره دارای آبشارها، حوضچه های متعدد، پل های سنگی طبیعی و خطرناک، تنگه های تاریک و عمیق، و فرودهای پر خطر است. بخش هایی از مسیر را باید تن به آب بزنید و با شنا کردن خود را به مقصد برسانید.
اگر یک گردشگر معمولی هستید، زیبایی های این دره و فضای بکر آن نباید شما را وسوسه کند که رنج سفر را به جان بخرید. دره چاکرود اصلا شبیه به طبیعت گردی های ساده ای نیست که هر کسی بتواند تجربه کند. پیمایش این دره به فنون صخره نوردی و تجربه نیاز دارد. حتی دانستن کوه نوردی و صخره نوردی نیز بدون همراه داشتن تجهیزات و لوازم کافی کمکی به گردشگر نمی کند. برای طی کردن این دره پر خطر اما زیبا به یک بلد راه نیاز دارید.
به غیر از بلدراه باتجربه و ماهر، برای عبور از این دره باید لوازم صخره نوردی به همراه داشته باشید. نوع و میزان تجهیزات به تعداد نفرات، سطح صخره نوردی و مسیر آن بستگی دارد. با این حال، حداقل تجهیزاتی که نیاز دارید عبارتند از:
عبور از دره چاکرود مستلزم فعالیت های مختلف و تصمیم گیری های سریع است.
این دره دارای آبشارها و حوضچه های متعددی است. ارتفاع بیشتر آبشارها حدود 6 متر است. زیباترین و مرتفع ترین آبشار در یک دره فرعی قرار دارد که ارتفاع آن 30 متر است.
برای طی کردن این مسیر لازم است بخش هایی از آن را در حوضچه ها شنا کنید. خنکای آب خستگی فرود از دره و صخره نوردی را از تن شما می زداید و لذت مسیر را دو چندان می کند.
زیبایی های طبیعی منطقه بسیار متنوع و زیباست. به جز منظره آبشارهای مرتفع و زیبای منطقه، در قسمت هایی از دره پل هایی طبیعی ایجاد شده است که حاصل رها شدن سنگ های بزرگ از بالا و گیر کردن آنها بین دو لبه دره است و منطقه زیبا اما خوفناکی را ایجاد کرده است. تاریک و روشن اعماق دره، صدای آرامش بخش آب و جیرجیرک ها ترسی لذت بخش در جان می ریزد.
جادوی این زیبایی ها نشوید. تمام حواس و فکر خود را روی جای پا و استحکام کارگاه ها متمرکز کنید. در قسمت هایی از این مسیر پر خطر باید از روی سنگی به سنگ دیگر بپرید. یک لحظه حواس پرتی کافی است تا اتفاق ناگواری برای شما رخ دهد.
برای برگشت باید مسیر را به سمت آخرین روستا پیاده طی کنید. بنابراین پیاده روی سنگینی پیش رو دارید که با توجه به فعالیت های فنی صخره نوردی طول راه، حداقل یک تا دو ساعت طول می کشد.
برای عبور از دره باید به فنون صخره نوردی و شنا در آب رودخانه مسلط باشید. بنابراین باید فصلی را انتخاب کنید که میزان آب دره بیش از حد بالا نیامده باشد و در اثر بارندگی سنگ ها لغزنده نباشند. بهار، پاییز و زمستان فصل های مناسبی برای سفر به دره پر خطر نیستند. در این فصول، سرمای هوا، بارندگی، افزایش حجم آب و جریان تند رودخانه عبور از دره چاکرود را بسیار دشوار می کند. هر یک عوامل فوق می توانند جان شما را در یک فرود لغزنده به خطر بیاندازند.
تابستان ها آب رودخانه از حرارت قابل قبولی برای شنا کردن برخوردار است. میزان بارش زیاد نیست و عبور از تنگه مطمئن تر انجام می شود.
با این حال، لازم است پیش از حرکت به سمت این تنگه آب و هوای منطقه را بررسی کنید تا از عدم بارندگی اطمینان حاصل کنید. بارندگی، احتمال جاری شدن سیلاب را در این دره افزایش می دهد.
برای اقامت می توانید یکی از خانه های محلی روستاهای نزدیک به دره چاکرود یا یکی از هتل های شهرهای اطراف را انتخاب کنید. فاصله این دره با رشت حدود 100 کیلومتر و فاصله آن با لاهیجان و رودسر حدود 80 کیلومتر است. با این وجود، کمتر صخره نوردی است که پس از موفقیت در این مسیر پرچالش بتواند از طبیعت زیبای آن دل بکند. پاداش این سختی می تواند یک شب کمپینگ در طبیعت باشد.
تنگه چاکرود در نزدیکی روستای پلام، منطقه تفریحی سموش، آب معدنی سجیران و استخر سنگی وفر قرار گرفته است.
دره چاکرود در استان گیلان 66 کیلومتری رحیم آباد واقع شده است. این دره از بالادست رحیم آباد، از جایی به نام طیولا شروع می شود و در نهایت به دریای خزر می ریزد.
برای رسیدن به دره چاکرود دو گزینه دارید:
از جاده چالوس به سمت رودسر برانید. از آنجا به طرف رحیم آباد، حدفاصل رودسر و رامسر، بروید. پس از رحیم آباد، وارد جاده خاکی روستای طیولا شوید. پس از طی کردن آخرین روستا باید حدود 20 دقیقه پیاده روی کنید تا به دره فرعی و سپس دره اصلی برسید.
در عین حال، می توانید از جاده رشت به سمت لنگرود برانید. در بین مسیر تابلوی شهر کومله را خواهید دید و پس از آن به اطاقور خواهید رسید. از آنجا مسیر را به سمت املش ادامه دهید تا در ادامه به بخش رحیم آباد برسید. بعد از رسیدن به رحیم آباد، مسیر را همانند گزینه اول ادامه دهید تا به دره برسید.