حدود پنج کیلومتر مانده به غازیان بندرانزلی تابلوی مجتمع مسکونی دهکده ساحلی بندرانزلی نظر هر مسافری را به خود جلب میکند. سردر ورود و خروج بزرگ و حضور نگهبانان جهت کنترل، اطلاعات و انتظامات حکایت از وجود شهرک و مجتمعی با انضباط و قانونمند را دارد.
دهکده ساحلی بندرانزلی با داشتن نقشهای حساب شده خیابان، بلوار، فضای سبز با بافت بسیار زیبا که به ساحل دریای خزر منتهی میشود، منطقه شنای آقایان و بانوان، زمینهای ورزشی، ویلاهای ساحلی خوش آب و رنگ، آلاچیقهای عمومی، رستوران کافی شاپ، انواع فروشگاه و… در کنارهم یکی از زیباترین دهکدههای مسکونی کشور را بوجود آورده است.
با این که پنجاه سال از ساخت دهکده ساحلی بندرانزلی توسط مرحوم فرهنگی میگذرد و با وجود شهرکهای توریستی فراوان در گیلان و مازندران، دهکده ساحلی هنوز هم از زیباترین شهرکهای توریستی ایران بهشمار میآید.
دهکده ساحلی بندرانزلی در فصل تابستان روزهای بسیار شلوغی را سپری میکند، بخصوص آخر هفتهها، چرا که مسافران و ساکنان فصلی بیشتری در این شهرک حضور دارند.
پررفت و آمدترین خیابان دهکده هم خیابان اصلی و خیابان خورشید آن میباشد که معمولا در این خیابانها ساکنان به پیادهروی، دوچرخهسواری، موتورسواری و… میپردازند. پیادهروی روی ساحل زیبای خزر هم که در هر حالی لذتبخش است و نمیتوان از آن صرفنظر کرد.
دهها هکتار اراضي ساحلي بندرانزلی ساليان دراز بدون استفاده باقیمانده بود که در آن درختچههاي خودرو انار ترش وجود داشت و معروف بود به انارکله. قسمت اعظم این اراضی متعلق به يکي از شخصيتهاي معروف انزلي به نام مرحوم حياتبخش بود. شخصي بنام منوچهر فرهنگي که ذاتا انساني فعال، مدير و عاشق سازندگي بود در يکي از سفرهاي تفريحياش به بندرانزلي و با گذر از اين اراضي (انارکله) نظر او جلب ميشود. مجاورت با درياي زيباي خزر به اين منطقه باصفا آنچنان جذابيتي داده بود که آنرا از هر جهت آماده احداث تاسيسات توريستي کرده بود. لذا با پشتکار و تصميم راسخ و ملاقاتهاي پي در پي درصدد جذب سرمايهگذار و خريد اين اراضي از مرحوم حياتبخش برآمد و بلافاصله پس از خرید آن با کمک خانواده و حمايت مسوولان وقت، ساخت دهکده ساحلی بندرانزلی در سال 1342 آغاز شد.
مرحوم فرهنگی در آغاز ساخت پروژه ابتدا وسط این اراضی خیابانی به عرض 50 متر از سمت غرب به شرق با بتن احداث نمود و یک دفتر کوچک کار نیز برای برنامهریزی و پیشبرد اهداف در نظر گرفت.
پروژه دهکده ساحلی انزلی با ساخت ویلاهای مدرن و زیبا آغاز شد و از همان لحظات آغازین ساخت مجموعه، مورد توجه شخصیتها و مقامات رشت، انزلی و تهرانیهایی که برای گردش به انزلی میآمدند، قرار گرفت.
مرحوم فرهنگی بهنگام فروش ویلاها سعی داشت حتیالامکان خریداران را از سطح اجتماعی همردیف یکدیگر انتخاب نماید از اینرو اکثر تحصیلکردگان و نخبگان پس از گسترش روزانه دهکده ساحلی جزو سکنه این دهکده قرار گرفتند.
پزشکان، مهندسان، فرهنگیان، قضات، بانکداران، تجار و افسران اقدام به خرید و اقامت در ویلاهای دهکده ساحلی بندرانزلی نمودند.
پس از وسعت دهکده و افزایش سکنه آن، مرحوم فرهنگی ناگزیر به استخدام نگهبان جهت تامین امنیت مجموعه شد و خود نیز سرپرستی آنها را بعهده گرفت.
مرحوم فرهنگی که خود فاقد تحصیلات دانشگاهی بود در ساخت زیباترین دهکده توریستی ایران چنان از خود مدیریت و دقتعمل نشان داد که همواره مورد ستایش مقامات و ساکنان قرار میگرفت.
سوغات گیلان: از حصیر و نمدبافی گرفته تا سفالگری و خراطی - مجله گردشگری شمالوژی
21 مرداد 1397 در 11:28 ق.ظ[…] […]
آبشار ویسادار: باشکوهترین آبشار گیلان - مجله گردشگری شمالوژی
21 مرداد 1397 در 7:10 ب.ظ[…] […]
منطقه چراغ پشتان: برگی مجهول از تاریخ گیلان - مجله گردشگری شمالوژی
23 مرداد 1397 در 4:54 ب.ظ[…] […]
بلوار ساحلی بندرانزلی: پارک ساحلی زیبا در کرانه دریای خزر - مجله گردشگری شمالوژی
28 مرداد 1397 در 12:30 ب.ظ[…] ساحلی بندرانزلی از جمله اولین پارکهای به سبک اروپایی در ایران است که […]