روستای سرولات: وعده‌گاه دوستداران طبیعت و شکم!

به‌راستی که طبیعت گیلان با ارائه‌ای از زیباترین هارمونی رنگ و منظره، هیچگاه از شگفت‌زده کردن بیننده، دست برنداشته و همواره با جلوه‌های طبیعی بی‌نظیر خود برای بازدیدکنندگان حرفهای بسیاری دارد.امروز شما را به روستای سرولات می‌بریم جایی که گویی خدا توجه ویژه‌ای به آن داشته است. وقتی حرف از جاذبه‌های طبیعی می‌زنیم بیاد کوه، دریا، جنگل، رودخانه و… می‌افتیم در صورتیکه روستای سرولات، بر فراز یک دره و در میان دو رود جا خوش کرده و تمام این جلوه‌های زیبا را در خود جای داده است و به زیبایی هرچه تمامتر برای بینندگان طنازی می‌کند.

برای آشنایی با این بهشت زمینی یعنی روستای سرولات، با شمالوژی همراه شوید؛

روستای سرولات
روستای سرولات

در مسیر روستای سرولات

در مسیر رسیدن به روستای سرولات هرگز خسته نخواهید شد چرا که تنها چیزی که در مسیر با آن روبرو هستید، چشم اندازهای فوق‌العاده است، از باغ‌های میوه گرفته تا دامنه‌های کوه البرز، رودخانه و دریای خزر همگی حضور در این مسیر رویایی را برایتان به یادماندنی‌تر می‌کند.
در سرولات رودخانه پر آبی به نام آچی رود وجود دارد، نسیم خنکی که از سمت آن می‌وزد باعث تلطیف هوای روستا می‌شود اگر دوست دارید پیک نیکی در دشت سرسبز کناره این رود برپا کنید، باید از میدان اصلی روستا به سمت چپ حرکت کرده و پس از گذر از چند سربالایی و سرپایینی به این رود زیبا برسید و لذت حضور این منظره زیبا را بهمراه صدای رودخانه تجربه کنید.

لذت خوردن غذای محلی

روستای سرولات تنها به خوش منظره بودن معروف نیست بلکه در حال حاضر این روستا خوشمزه هم هست، بسیاری از کسانی که به این روستا سفر می‌کنند توریست غذایی هستند. دلیل آن هم وجود یک رستوران ساده با غذاهای محلی فوق‌العاده خوشمزه، با کیفیت بالا و کاملا خانگی به‌نام خاور خانم است، این رستوران که در یکی از مرتفع‌ترین مناطق روستا قرار گرفته یک ساختمان سه طبقه است که به همت یک شیرزن گیلانی به همین نام ساخته شده است و شهرت ملی پیدا کرده است.
رستوران خاور خانم در بعضی از روزها به‌قدری شلوغ می‌شود که به سختی میتوان میز خالی برای صرف غذا پیدا کرد بنابراین بهتر است از قبل میزتان را رزرو کنید.

و اما داستان رستوران معروف روستای سرولات

همه چیز از یک ظهر بارانی شروع شد روزیکه خانواده‌ای برای فرار از باران به بالکن خانه خاور خانم پناه آوردند و از او خواهش کردند نهارشان را آنجا صرف کنند و تا زمانی که باران بند بیاید در آنجا بمانند، پس از بند آمدن بارش باران به دلیل تاریک شدن هوا، از خاور خانم خواستند تا شب را در نیز آنجا بگذرانند. فردای آنروز خاور خانم برای نهار ماهی بهمراه برنج برایشان تدارک دید و به این ترتیب با آن‌ها دوست شدند. به هنگام رفتن، مهمانان به‌قدری از مهمان‌نوازی خاورخانم راضی بودند که چندین برابر به وی دستمزد داده و از او خواهش کردند که دوباره بتوانند در آینده به آنجا بروند، بیش از بیست و اندی سال از این ماجرا می‌گذرد و اخلاق خوب و دستپخت خوش خاور خانم نه تنها جذب مشتری و معروف شدن رستورانش را درپی داشت، بلکه باعث جذب توریست و رونق کسب و کار مردم محلی این منطقه ییلاقی نیز شده است.

رستوران خاورخانم در روستای سرو لات
رستوران خاورخانم در روستای سرو لات

به هر ترتیب نمی‌توان از صرف یک وعده خوراک محلی گیلکی مثل کباب ترش، مرغ شکم پر، باقالی قاتق یا میرزا قاسمی در این رستوران گذشت اما اگر نتوانستید در روزهای شلوغ در رستوران خاور خانم غذا میل کنید، رستوران‌های دیگری نیز با منظره‌های بی‌نظیر مشرف به کوه و جنگل وجود دارد که می‌توانید در آنجا هم از هوای دلپذیر روستای سرولات لذت ببرید.
در گذشته اقامت در روستای سرولات رسم نبود و کسی حاضر نبود خانه خود را به مسافران اجاره دهد اما این روزها به لطف وجود ویلاهای متعدد و توریستی شدن این منطقه، پیدا کردن محلی مناسب برای اقامت یکی دو روزه اصلا کار سختی نیست و با وجود ویلاسازی‌های گسترده، روستای سرولات توانسته است هنوز هم بافت سنتی و زنده خود را حفظ نماید.به هر صورت پیشنهاد ما این است اگر به این روستا سفر کردید حداقل یک شب را در این مکان رویایی بگذرانید.

 

بهترین فصل سفر به سرولات

بهترین زمان سفر به این روستای ییلاقی، شش ماه ابتدایی سال است خصوصا هنگام بارش‌های بهاری، مه‌های صبحگاهی و سرسبزی و طراوت موجود که باعث خواستنی‌تر به‌نظر رسیدن روستای سرولات می شود.
سرولات بدلیل نزدیکی به ساحل در فصل پاییز و زمستان به‌ سردی دیگر مناطق ییلاقی استان گیلان نیست اما میزان بارندگی در این فصول افزایش می‌یابد ولی سرمای آن آزار دهنده نیست، البته هوا شب هنگام سردتر می‌شود، ازینرو لباس گرم بهمراه داشته باشید.

مسیر دسترسی به روستای سرولات

برای رسیدن به روستای سرولات ابتدا باید به چابکسر رفت، برای این منظور از دو مسیر استان مازندران و رامسر و دیگری از مسیر استان گیلان و چابکسر می‌توان به آنجا رسید. اگر از سمت مازندران در حرکت هستید باید ابتدا به رامسر و پس از آن به سمت چابکسر مراجعه کنید. زمانی که به میدان آخر چابکسر رسیدید از کنار جاده جدا شوید و مستقیم به بالای کوه می‌رسید، این جاده شیب تندی دارد و هرچقدر جلوتر بروید باریکتر می‌شود تا اینکه به یک جاده خاکی می‌رسید پس از روستای لیمه سرا به روستای سرولات می‌رسید. اگر هم از مسیر استان گیلان و شهرستان چابکسر قصد سفر به روستای سرولات را دارید باید جاده ساحلی را تا کلاچای و پس از آن تا میدان سرولات ادامه دهید، در نزدیکی میدان 2 پمپ بنزین و گاز می‌بینید، راه را ادامه دهید و در میدان به‌سمت راست و به‌طرف کوه بپیچید، روستا منتظر شماست.

متن دیدگاه‌ها

یک نظر ارسال کنید