اینجا گیلان است، شهری که بهعنوان شهر خلاق غذا در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. سفره گیلانیان پر است از غذا و خوراکیهای خوش طعم. این غذاها را مادران زحمتکش و خوشذوق گیلانی با نهایت عشق و علاقه تدارک میبینند و منجر به ظهور طعمی منحصربفرد و ماندگار در ذهن شما میشود. تا انتهای مطلب همراه ما باشید و با طرز پخت و داستان میرزا قاسمی معروف گیلانیها آشنا شوید.
میرزاقاسمی یکی از پیش غذاهای خوشمزه گیلان است که در سراسر ایران محبوبیت بسیاری دارد اما مردم گیلان معمولا آن را به عنوان غذای اصلی به همراه برنج و مخلفات دیگر مانند ترشی،سبزی خوردن، ماهی شور یا دودی و زیتون پرورده سرو میکنند.
میخواهید باور کنید یا نه میرزا قاسمی اختراع یک مرد است، آن هم مردی با مناسب حکومتی. ماجرای این غذا به زمان قاجار و دوران ناصرالدین شاه باز میگردد جایی که حاکم خوش ذوق گیلانی محمد قاسم خان که علاقه وافری به آشپزی داشت با مخلوط کردن بادمجان، گوجه و سیر دست به اختراع خوراکی زد که دستور پختش میان مردم گیلان با نام وی رواج یافت، تا از آن به بعد تا دنیا دنیاست با شنیدن این اسم بیاختیار احساس گرسنگی کنیم. جالب است بدانید این مرد خوش ذوق پس از حکمرانی گیلان به حکمرانی فارس برگزیده شد و در شیراز در گذشت و او را در باغ حافظیه و جنب آرامگاه حافظ شیرازی به خاک سپردند و میتوانید پس از آن که از حضرت حافظ برای سیراب کردن روحتان تشکر کردید سری به مقبره میرزاقاسم خان بزنید و به خاطر تمام میرزاقاسمیهایی که نوش جان کردید از او تشکر کنید.در اینجا دستور پخت این خوراک خوشمزه را برایتان میگذاریم اما باور کنید خوردن این غذا در گیلان و در یک رستوران محلی در کنار رودخانه، دریا یا حتی وسط تالاب انزلی مزه دیگری دارد.
بادمجان قلمی 5 عدد، گوجه فرنگی نگینی شده 4 عدد، سیر 1 بوته، تخم مرغ 2 عدد، رب گوجه فرنگی اختیاری است (1 قاشق غذاخوری)، زردچوبه 1 قاشق چایخوری، نمک، فلفل و روغن به میزان لازم
ابتدا بادمجانها را شسته و برای کباب کردن روی پوست آنها را با چاقو خط عمودی میکشیم تا در موقع کباب شدن داخل آن، خوب پخته شود.
پس از کباب شدن کامل بادمجانها، پوست آنها را تا قبل از آنکه سرد شوند، جدا کرده و در ظرفی بکوبید تا خوب له شوند.
گاز را روشن کرده و روغن را داخل تابه میریزیم، وقتی روغن کمی داغ شد، سیر رنده شده را بهمراه نمک، فلفل، زردچوبه، بادمجان له شده، گوجه نگینی شده و در صورت تمایل رب گوجه فرنگی اضافه کرده و به مدت 15 الی20 دقیقه با شعله کم میگذاریم تا خوب جا بیفتد پس از 20 دقیقه به آن تخم مرغها را اضافه کرده و مواد را هم میزنیم.
میرزاقاسمی آماده است و این غذا را میتوانید با برنج یا نان، نوش جان کنید. دستور پخت این غذا بسیار ساده است ولی عطر و طعم میرزا قاسمی فراموش نشدنی است و خوردن آن در گیلان لذت دیگری دارد. اگر به گیلان، این خطه سرسبز سفر کردید حتما سرو این غذای محلی خوشمزه را فراموش نکنید.
کوکوی مرغ گیلانی: ساده، سریع و خوشمزه | مجله گردشگری شمالوژی
28 آذر 1397 در 1:01 ب.ظ[…] میرزا قاسمی : اصیلترین غذای محلی گیلان […]