پروفسور سمیعی: فاتح بی‌چون و چرای جراحی مغز و اعصاب

پروفسور مجید سمیعی پزشک و جراح مغز و اعصاب،چهره ماندگار و سرشناس ایرانی است. این پزشک حاذق نه تنها در ایران، بلکه در تمام دنیا شناخته شده است. وی در حال حاضر ریاست فدراسیون جهانی انجمن جراحان اعصاب و همچنین ریاست بیمارستان علوم عصبی هانوفر آلمان را بر عهده دارد. پروفسور سمیعی متولد 29 خرداد 1316 در تهران است. پدر ایشان اهل رشت و مادرشان شیرازی بود. پروفسور سمیعی پس از اتمام دوره دبیرستان برای ادامه تحصیل راهی کشور آلمان شد و در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ در شهر ماینتس در رشته پزشکی به تحصیل ادامه داد و در همان سالها بود که به‌دلیل کسب عالیترین نمرات ممکن در امتحانات پایان دوره پزشکی، جایزه ویژه وزارت علوم ایران برای برترین دانشجوی ایرانی مقیم اروپا به ایشان اهدا شد و در سال 1970 موفق به دریافت مدرک بورد تخصصی این رشته از کشور آلمان شد.

پروفسور سمیعی 32 ساله بود که عنوان دانشیاری رشته جراحی مغز و اعصاب را از آن خود کرد و به عنوان معاون دپارتمان جراحی مغز و اعصاب دانشگاه ماینتس ادامه فعالیت داد. وی یک سال بعد نیز موفق به دریافت عنوان (پروفسور) در رشته جراحی مغز و اعصاب شد و در همان سال پیشنهاد استادی و ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه ملی ایران (دانشگاه شهید بهشتی کنونی) که به ایشان داده شده بود را به جهت ادامه فعالیت علمی در دانشگاه ماینتس، رد کرد. پروفسور سمیعی از سال 1977 تا 2003 ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب بیمارستان نورداشتات هالوفر آلمان را برعهده داشت و  در سال 2000 نیز موسسه بین‌المللی علوم اعصاب را در هانوفر تاسیس و ریاست آنرا برعهده گرفت.

تاکید به مقوله آموزش

 یکی از نکات حائز اهمیت در فعالیتهای علمی پروفسور سمیعی اهتمام به آموزش و پیشبرد رشته جراحی مغز و اعصاب در سراسر جهان است. پروفسور سمیعی دوره‌های تخصصی بسیاری را در سراسر جهان در جهت ارتقای دانش جراحان مغز و اعصاب که بخشی نیز توسط ایشان پایه‌گذاری شده بود، برگزار نمود.
از عمده دستاوردهای قابل اشاره از پروفسور سمیعی، آموزش بیش از 1000 جراح مغز و اعصاب در سراسر جهان است که این جراحان اکنون از جمله جراحان تاثیرگذار و موفق در کشورهای خود هستند.
در سال 2004 سازمان تامین اجتماعی ایران، ریاست دپارتمان جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد تهران را به پروفسور مجید سمیعی اعطا نمود. ایشان دوره‌های آموزشی جامعی برای کارکنان دپارتمان، برنامه‌ریزی و اجرا نمود و این دپارتمان را به یکی از پیشرفته‌ترین مراکز جراحی مغز و اعصاب تبدیل کرد و از سال 2006 سمپوزیوم بین‌المللی جراحی مغز و اعصاب را به سرپرستی خود و به طور مستمر در تهران برگزار می‌نماید. همچنین تاسیس بنیاد فرهنگ و علم گیلان و مرکز تحقیقات سرطان شناسی رشت از دیگر فعالیتهای آموزشی ایشان در ایران است، همچنین از دیگر اقدامات صورت گرفته وی در ایران می‌توان به تاسیس بیمارستان سمیعی در شهر رشت اشاره کرد. ساخت این بیمارستان فوق تخصصی 400 تختخوابی در اسفند سال 1387 و با حضور گرهارد شرودر، صدر اعظم سابق آلمان آغاز شد. در این مرکز علاوه بر فعالیتهای درمانی، امور پژوهشی نیز انجام می‌پذیرد. در سال 2013 جایزه حلقه لابینیتز هانوفر برای طرح (آفریقا 100) به مجید سمیعی اهدا شد. وی در این طرح در نظر دارد 100 جراح آفریقایی را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا پس از بازگشت، پزشکان دیگری را برای قاره آفریقا پرورش دهند. پروفسور سمیعی درباره این جایزه گفت (این جایزه نه به من، بلکه به قاره‌ای با نزدیک به یک میلیارد جمعیت اهدا شد.)
پروفسور مجید سمیعی تاکنون 17 کتاب در حیطه جراحی مغز و اعصاب به رشته تحریر درآورده است و ثبت بیش از 500 مقاله علمی از افتخارات جاودان ایشان در علوم پزشکی جهان می‌باشد.

زندگی خصوصی پرفسور سمیعی

ثمره ازدواج پروفسور سمیعی با مهشید سمیعی در سال 1961، 2 فرزند است. امیره سمیعی، دختر پروفسور درس خوانده علوم اقتصاد و پسر ایشان پروفسور امیر سمیعی، از جراحان مشهور مغز و اعصاب در آلمان و معاون مرکز جراحی مغز و اعصاب موسسه بین المللی علوم اعصاب هانوفر می باشند.

 

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید